Race gegevens PMC 2024 (NL)

“Peel en Maas Challenge” logo

In de Heldense bossen op 24 & 25 februari 2024

Dit jaar wordt voor de 14e maal  op 24 & 25 februari 2024 de Peel en Maas Challenge gehouden.
De trail ( parcours ) is op enkele punten aangepast. Al waren de deelnemers en wij zeer tevreden over de trail van vorig jaar, ons inziens hebben we hem nog interessanter kunnen maken.

Plaats:
Boerderijcamping Bovensbos 1, 5988 PZ, Helden
Gemeente Peel en Maas, Nederland

Bezoekers verzoeken wij vriendelijk doch dringend eigen honden niet mee te nemen naar wedstrijdterrein, stake-out en trails. Sledehonden zijn uiterst vriendelijke honden voor mensen van alle leeftijden, maar beschouwen vreemde honden soms als rivalen van hun eigen roedel, die niet worden geaccepteerd !!

Klassen:
Loop:………………………
Step:……………………….                                                                                                                Bike Jöring……………..
4 honden:………………..
6 honden:………………..
8 honden:………………..
Open/unlimited:………
Tour:……………………..
Happy dog:……………..
Sneeuwklokjes Challenge ( Kinderrace )

Let Op!!:  De Peel en Maas Challenge is een sledehondenrace                                

De laatste jaren schrijven steeds meer mensen zich in onder de categorie Alaskan Husky met honden van andere rassen, ze verrassen ons hier dan mee tijdens de race, ze zijn er tussendoor geglipt. De Alaskan husky is een sledehond die:  geen stamboom heeft of  een hond die gekruist is met een van de poolhonden rassen. Look-alike, Hounds en German traildogs vallen hier ook onder.                                                                               Iedereen die zich met Alaskan Husky’s inschrijft wordt vanaf nu gecheckt. Andere honden als het hierboven genoemde worden geweigerd. Ook wanneer ze inmiddels op de stake- out zijn.

Jonger dan 18 jaar:
Toestemming van ouders per toestemmingsverklaring verplicht (verklaring staat apart bij info over de Peel en Maas Challenge op deze site )
Toestemmingsverklaring 2 weken voor aanvang race opsturen naar:
Musher.nl,
Genoenhoflaan 1,
6097 GD Heel NL

Rennregelement:
IFSS plus supplementen.

Startgeld:
1e inschrijving + 2 mushermaaltijden : € 50,–
2e inschrijving (zonder mushermaaltijd): €17,50                                                                                                                            Sneeuwklokjes Challenge ( Kinderrace ) € 5,–
Extra mushermaaltijd : € 12,50                                                                                     Vrijdagavond Maaltijd € 12,50
Kindermaaltijd: € 5,–

Aanmelden:
Via het inschrijfformulier op deze site, deze kun je boven in de menubalk vinden.

Sluitingsdatum:
i.v.m. organisatorische redenen is de definitieve sluitingsdatum om aan te melden 16 februari 2024  en is het hierna niet meer mogelijk om te starten.
Tevens is het niet mogelijk om ter plaatsen een aanmelding te verrichten

Betaling:                                                                                                                        Totaalbedrag a.u.b. overmaken op rekeningnummer NL91RABO0150963785 BIC/SWIFT RABONL2U t.n.v. Stichting Musher.nl te Heel o.v.v. Peel en Maas Challenge + naam deelnemer                                                                                                                                  -Bij inschrijvingen en betalingen na 03 februari of bij betaling op locatie wordt  € 5,00 administratie kosten in rekening gebracht!!                                                                      -betaalde startgelden worden niet terug gestort ( of er moet een zeer dringende reden zijn voor afmelding)                                                                                                                       -Wanneer je niet aanwezig bent op de prijsuitreiking worden prijzen en certificaten niet meer opgestuurd of mee gegeven aan bevriende Mushers.

Stake-out:
open vanaf vrijdag om 16.00u (S.v.p. niet eerder omdat er dan geen officials beschikbaar zijn om u uw plaats te wijzen) tot 21.30u en zaterdag om 7.30u.
Uw plek wordt van tevoren bepaald door de wedstrijd leiding en wordt aangewezen door de parkeerwacht.
Op de stake-out zijn alleen voertuigen toegestaan die nodig zijn om de honden te huisvesten, daarom maximaal 1 voertuig en 1 caravan. Het is niet wenselijk dat men het terrein meerdere malen op en af rijdt.

Papieren:
Geldige inentingsbewijzen, (kopie) polis WA-verzekering

Alle categoriën:                                                                                                                     Helm, handschoenen, mes en noodlijn verplicht

Karren:
Alle karren met 4 wielen en Steps, Keuring verplicht. Zie verder IFFS wedstrijdregels. Tevens dient het remvermogen van de karren aangepast te zijn aan de grootte en sterkte van het team en naar inzicht van degene die namens de renleiding de karren keurt.

Karren- / stepkeuring:
vrijdags van 20.00 uur – 21.00 uur
Zaterdags van 09.00 uur – 10.00 uur

Uitgifte startnummers:
Vrijdagavond vanaf 19.00u tot 21.00u. in de Mushroom
Zaterdagochtend direct na de Mushermeeting

Mushermeeting
zaterdags om 8.30 uur

Musheravond:
zaterdagavond mushermaaltijd in de mushroom.

Informatie: Piet Bom: 0475-573093 of Bom-bonn@home.nl

Deelname is op eigen risico, de organisatie is niet aansprakelijk.  Elke musher is aansprakelijk voor de door hem/haar of zijn/haar honden veroorzaakte schade.